Nieuws

JeugdMuziekDag 2018

Op 13 januari 2018 organiseert OZOD samen met fanfare De Volharding, Wilhelmina en Prinses Marijke weer de JeugdMuziekDag!

Het orkest staat dit jaar weer onder leiding van Bastiaan Uijl en wordt gehouden in het Duyfhuis te Deil.

Alle leden tot (en met) 23 jaar zijn van harte uitgenodigd zich op te geven en mee te doen.

IMG 3608 1280x853

Muziekcommissie

Sinds vandaag beschikt de muziekcommissie over een eigen mailadres.

Alle suggesties voor muziek welke we kunnen spelen, kunnen naar dit mailadres gestuurd worden.

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitvoering 2015 - de nabeschouwing

14 Maart 2015, tijd voor de jaarlijkse uitvoering van O.Z.O.D.

Nadat het orkest al een heel eind op weg was met repeteren, voelde het toch een beetje als een nieuwe start met een nieuwe dirigent. Ondanks we als orkest en dirigent maar ongeveer twee maanden hadden om aan elkaar te wennen, hebben we het ontzettend goed gedaan.

We begonnen het concert met een krachtig nummer : “Astro Suite” de vier sterrenbeelden die allemaal een eigen karakter hebben, kortom een opening waarmee je de zaal stil kreeg. Nadat het grote orkest drie nummers had gespeeld, was het tijd voor het leerlingenorkest. Onder leiding van Sylvie lieten ook hun weer het beste van zichzelf horen. Het leerlingenorkest opende swingend en zette de hele zaal op zijn kop met “Thriller”, er volgde een repertoire van verschillende karakters, met allemaal een eigen uitstraling. Naast het spelen alleen stond er ook een leuk schaduwspel in de zaal wat werd geleid door Rijk en Lotte, het was een vermaak voor jong en oud.

Na de pauze was daar deel twee van het grote orkest, die begonnen met “Adventure Island en Orion.” Hierna volgde er voor merendeels van het publiek bekende nummers als : ( Happy, Music from Frozen, The Blues Brothers Revue en Brilliant Beatles.) Het publiek swingde en klapte enthousiast mee en voor we het doorhadden waren we alweer bij het laatste nummer. Nog een laatste dankwoord en huldigingen door de voorzitter, en toen was het tijd voor het laatste nummer. Uiteindelijk nog een laatste toegift, en het eerste concert onder leiding van Bastiaan zat erop. We kunnen als orkest terug kijken op een concert waar we trots op mogen zijn, een concert waarop we met zijn allen met plezier hebben gespeeld, en een concert waarop we hebben laten zien hoe leuk muziek maken kan zijn!

Ik zeg op naar het volgende concert!

Erika Koenhen

Betuwe Cup 2014

Harmonie OZOD schittert op Betuwe Cup

GELDERMALSEN - Eindelijk was het zover: Na weken van repeteren is het 11 oktober; de Betuwe Cup op de Lingeborgh in Geldermalsen.

Om 1400 uur moeten we spelen. 2 vakkundige juryleden gaan ons beoordelen op klank, samenspel, techniek en nog meer… We spelen nog even warm en na nog wat bemoedigende woorden van onze dirigent betreden we het podium. Er is een goed gevulde zaal geïnteresseerden, de jury en een lamp die in de ogen schijnt, zodat de dirigent voor sommige muzikanten net niet goed zichtbaar is.

Ons inspeelwerk “Orion” gaat goed, dat scheelt alweer wat stress. Nu het werk waar we op beoordeeld gaan worden: “Ministry of Winds”. Alle muzikanten op het puntje van de stoel, concentratie… Het gaat goed, voor we het weten zijn we halverwege en met de razendsnelle loopjes aan het eind komen we aan bij het slot! Applaus!

Iets meer dan 6 uur na ons welverdiende applaus is de prijsuitreiking. Weer spanning. En… 

De jury heeft ons 83 punten toebedeeld! Een schitterend resultaat waar we als muzikanten en  muziekvereniging met recht trots op mogen zijn! We keren allemaal zeer tevreden huiswaarts.

Bron: Dorpskrant Tricht

Foto's Bloesemtochtconcert

http://ozod.nl/fotos/75-bloesemtocht-2014