Nieuws

Snuffelstage OZOD voor kinderen. Doe mee in een echt concert !

In de laatste maanden van dit schooljaar (2012-2013) organiseert OZOD voor leerlingen van basisschool groep 3 t/m 8 een muziek-snuffelstage.

De snuffelstage is een prachtige kans om eens lekker rond te neuzen bij onze muziekvereniging. Je kunt kijken en luisteren naar wat daar allemaal gebeurt, je mag instrumenten beetpakken en uitproberen, je kunt al je vragen stellen en je wordt klaargestoomd voor een echt concert!

 altIMG 7142

Het programma start aan het begin van juni en eindigt in de eerste helft van juli. Het gaat er zo uitzien:

  • Op het eerste snuffelmoment, maandag 10 juni van 18:45-19:30, mag je meedoen in een repetitie van het OZOD leerlingenorkest (in de kantine van VV Tricht). Je mag dan aan het werk met allerlei slagwerkinstrumenten (heel grote en kleine trommels, bekkens, koebellen en zo).
  • Het tweede snuffelmoment is op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 13.00 uur. We ontmoeten elkaar dan in De Belder, in Tricht. Er is dan eerst een uitprobeeruurtje, waarbij je precies naar die instrumenten kunt gaan kijken die je leuk lijken. Er zijn dan (jongere en oudere) muzikanten aanwezig om je iets te vertellen over het instrument. Je kunt meteen even proberen hoe het je lukt om er één of twee tonen uit te krijgen. (Je moet eens zien hoe leuk dat is!). In het tweede gedeelte maken we met z'n allen een orkest. Je krijgt een blaasinstrument in handen en we maken dan direct een begin met het muziekstuk voor het slotconcert.
  • Het derde snuffelmoment is weer een repetitie bij het leerlingenorkest, op 24 juni van 18:45-19:30  (in de kantine van VV Tricht), en ook nu mag je op een echt blaasinstrument meedoen. Er wordt dan hard geoefend voor het komende concert, waaraan je mag meedoen. Spannend, maar vooral super leuk.
  • Het vierde snuffelmoment is dan: jouw optreden als muzikant in een orkest. In het jaarlijkse buitenconcert van OZOD aan de Donkere Gaard in Tricht wordt een speciale plaats gegeven aan het optreden van de ‘snuffelaars’. Dit jaar wordt het concert gegeven op 8 juli vanaf 19.30 uur.

Let op!
Omdat het Trichtse Dorpshuis de komende maanden verbouwd wordt vinden de repetities van het leerlingenorkest in juni plaats in de kantine van VV Tricht (Sportpark Crayenstein, Middelweg 54, Tricht). 

Aan het hele programma zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers.

Dus: wil jij wel eens meemaken hoe het is om een instrument te bespelen en mee te doen in een echt concert?
Meld je dan snel aan als muzieksnuffelaar, want het aantal deelnemers is beperkt. We houden je dan op de hoogte.

Heb je eerst nog vragen? Aarzel niet, en bel of mail naar:

Lisanneke Boer Rookhuiszen,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 81 93 53 56

Je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of even langs lopen tijdens de repetitie van het leerlingenorkest in het Dorpshuis van Tricht (vanaf juni zal dit tijdelijk een andere lokatie zijn), elke maandagavond van 18.45-19.30 uur.