De Slagwerkgroep

 

Een aantal jaren heeft Harmonie OZOD samen met fanfare Wilhelmina uit Buurmalsen een jonge enthousiaste groep slagwerkers gehad. Na de uitvoering in maart 2010 is de slagwerk instructeur er helaas mee gestopt. Momenteel is er dan ook geen slagwerkgroep meer.

 

Dat betekent natuurlijk niet dat er geen slagwerkers meer zijn en nieuwe mensen met interesse in slagwerk zijn van harte welkom! Naast de slagwerkgroep maken slagwerkers namelijk ook deel uit van het harmonie- en het leerlingenorkest, waar slagwerk en percussie een belangrijke rol spelen.

Mocht je dus geïnteresseerd zijn om met slagwerk te beginnen kom dan gerust eens langs op de maandagavond tijdens de repetitie van 19:45 tot 21:45 uur in in het Dorpshuis in Tricht en maak kennis met onze slagwerkers en het orkest.

Ook voor slagwerkers is er een opleiding die start met individuele lessen en na een aantal maanden, afhankelijk van de vooropleiding en de vorderingen van de leerling, kan een leerling instromen in het leerlingenorkest. Na instroom in het leerlingenorkest zal de leerling binnen een tijdsbestek van ongeveer 2 jaar worden opgeleid voor het A-diploma. Na het behalen van het A-diploma of bij voldoende niveau wordt, na overleg met de slagwerkinstructeur, dirigent en jeugdcommissaris, bepaald wanneer de leerling in het harmonieorkest plaats mag nemen.