OZOD zoekt nieuwe leden!

Muziekvereniging OZOD bestaat op 3 januari 2023 alweer 125 jaar en is niet weg te denken uit ons dorp. Met bijna 30 leden is OZOD helaas ietwat gehavend uit de corona periode gekomen.


Eén van de problemen waar OZOD de laatste jaren mee te maken heeft gekregen, is de vergrijzing van het zware koper (baritons, trombones). Op de een of andere manier zijn dat instrumenten die weinig jonge kinderen aanspreken. Daarbij komt nog dat deze instrumenten vaak te groot zijn voor jonge kinderen.

Dat de vergrijzing een serieus probleem is geworden, bleek bijvoorbeeld een paar jaar terug tijdens de spelweek: een koperblazer blesseerde zich die dag ernstig met als gevolg dat de rondgang met OZOD door het dorp niet kon doorgaan.

Met enige regelmaat brengt een aantal leden een bezoekje aan basisschool Op 't Hof om daar het een en ander te laten zien en horen over muziek, instrumenten en OZOD. Uiteraard hoopt OZOD de jeugd enthousiast te maken om lid te worden van OZOD.

Toch hoopt OZOD dat ook volwassenen lid willen worden van OZOD en dan natuurlijk het liefst les willen op een trombone of bariton! Het is toch niet voor te stellen dat OZOD niet meer door Tricht marcheert tijdens Koningsdag, de Avondvierdaagse en de intocht van Sint Nicolaas? Dat OZOD alleen nog concertoptredens verzorgt? Dit risico is groter dan u wellicht denkt.

Daarom deze oproep: wordt lid van OZOD! Voor meer informatie kunt u terecht op deze website, maar u kunt natuurlijk ook eens komen kijken en luisteren naar een van de repetities op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Dorpshuis Tricht. Graag tot ziens bij OZOD!


In het Huishoudelijk Regelement van Muziekvereniging O.Z.O.D. vindt u alle informatie over de muziekvereniging.

 

Inschrijfformulier
Hier vindt u het inschrijfformulier voor de vereniging als .pdf-document. Deze kunt u uitprinten, invullen en opsturen naar onze secretaris. De adresgegevens vindt u onder 'contact'.

Download inschrijfformulier


Word donateur van Muziekvereniging O.Z.O.D.

Een dorp en de muziekvereniging horen bij elkaar. De viering van Koningsdag of het inhalen van Sint Nicolaas zonder de harmonie is niet voor te stellen. Ook bij andere gebeurtenissen zoals de spelweek, het inhalen van de avondvierdaagse, een gouden bruiloft of een bijzondere gelegenheid zorgt de harmonie altijd voor een passende muzikale omlijsting.


Onze vereniging heeft uw hulp daarbij wel nodig, want een muziekvereniging is niet goedkoop. De kosten voor de aanschaf van uniformen, instrumenten en bladmuziek zijn niet gering. Bent u al donateur van onze vereniging? Ook uw financiele steun kan het korps gebruiken. Vanaf 10,00 euro per jaar kunt u donateur worden.

U kunt donateur worden door uw donatie over te maken op bankrekening NL52RABO0321260112, t.n.v. Muziekvereniging O.Z.O.D. te Tricht, onder vermelding van "donateur" en uw naam, adres en woonplaats.
Wilt u geen donateur worden, maar Muziekvereniging O.Z.O.D. (eenmalig) steunen? Dat kan ook. U kunt dan een bedrag overmaken op bankrekening NL52RABO0321260112, t.n.v. Muziekvereniging O.Z.O.D. te Tricht, onder vermelding van "eenmalige donatie".

U kunt ook een aanmeldingsformulier om donateur te worden hier downloaden:

Download aanmeldingsformulier donateur